Verslag fokkersdag 2022

Zaterdag 23 april jongsleden was het weer zo ver. De fokkersdag van de Groninger meeuwen club. Dit jaar gehouden bij de Mariahoeve te Putten. Op deze fokkersdag stond de jaarvergadering op de planning, maar ook stond er ’s middags een prachtige rondleiding gepland op de Mariahoeve.

Bij aankomst kreeg iedereen een lekker kopje koffie met iets lekkers en werd er door de leden gezellig bij gekletst over de hobby en natuurlijk hoe het met iedereen gaat.

Tegen 10:00 uur was het zover, het begin van de vergading. De vond plaats in een prachtig bijgebouw waar we mooi met alle leden plaats konden nemen. Als ik hier alles moet vertellen wat er in de vergadering besproken werd dan wordt het een hele lap stof. Hier zijn notulen van, dus voor de mensen die er niet bij konden zijn zeker een aanrader om de notulen van de vergadering nog eens op uw gemak door te lezen. Een aantal belangrijke punten zijn deze dag besproken, zoals het financieel jaarverslag. Ook is er gesproken over de jonge dierendag en onze clubshow. Verder kwam de stand van het ras natuurlijk ter sprake en ook dat het aantal leden van onze prachtige club stabiel blijft. Iets waar we als Groninger meeuwen club erg trots op mogen zijn!

Tijdens de vergadering was er ook een moment om onze jubilarissen een mooi speldje uit te kunnen reiken.

Na de jaarvergadering was het tijd om even lekker te lunchen. Voor iedereen werd er een lekker twaalf uurtje bereid door de bediening van de Mariahoeve die ons trouwens de gehele dag goed met de bediening van koffie/fris hebben verzorgd, waarvoor dank! Tijdens de lunch werden we kort geïnstrueerd wat het programma voor de middag in zou houden.

Een rondleiding op de Mariahoeve. Dat is wat ons ’s middags te wachten stond. De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen, die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Gezinsbedrijven van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten, koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard. De groep werd opgesplitst in drie groepen die ieder met een eigen gids rondgeleid werden over het landgoed.

Ter afsluiten werd er nog even een glaasje gedronken met alle aanwezigen en konden we concluderen dat het een geslaagde dag was geweest. Volgend jaar zal de fokkersdag georganiseerd worden door het bestuur de locatie word nog bekend. Verder wensen wij iedereen veel succes met de liefhebberij en we hopen jullie terug te zien bij onze andere club-activiteiten.